Anti-Aliasing

در این مقاله قصد داریم یه قابلیتی که واجبتراز نون شب برای یک گیمر هست رو توضیح بدیم.

Anti-Aliasing

این قابلیت یا فیچر (feature) توسط شرکت Nvidia ابداع شده و انواع مختلفی مثل SSAA ، MSAA، FXAA،MLAA، SMAA،TAA  یا TXAA،DLSS و ... دارد

اصلا نگران نشید لازم نیست همه ی اینها رو حفظ کنید فقط باید بدونید کدومش برای کارت گرافیک شما مناسب تره. پس ما اول خود Anti-Aliasing توضیح میدیم و سپس انواع مختلف اون ها و مزایا و معایب هرکدوم رو براتون میگیم.

حتما تا به حال شده روی یک عکس یا یک خط زوم کرده باشید. بعد از چنتا زوم، مرز بین پیکسل های اون خط با فضای اطرافش خیلی زمخت به نظر میرسه مخصوصا وقتی که با یک خط مورب مواجه باشید. به این علت که هر تصویری در کامپیوتر از پیکسل های مربعی تشکیل شده که در لبه اونها (مرزشون با فضای اطراف ) با پیکسل های خشک و بدقواره ای طرف میشیم البته اگر رزولیشن ها (resolution) خیلی بالا بودن این مشکل پیش نمی اومد اما تا وقتی که تکنولوژی پیشرفت نکرده باشه مجببوریم که با قابلیت Anti-Aliasing اونو جبران کنیم.

SSAA : در این روش فریم ها با یک رزولیشن بالاتر از قدرت نمایشگر رندر (render) میشن و سپس به سایز اصلی خودشون برمیگردن. این کار بیشتر از یکبار انجام میشه و تصاویر نرم میشن.

 

SMAA

در تصویر سمت چپ مرز بین آسمون و سقف خونه خیلی برجسته هست و کلا مرز بین خظوط برجستگی زیادی دارند اما بعد از چند بار رندر گرفتن تصویر سمت راست حاصل میشه که خیلی نرم تر و طبیعی تر هستش.

مشکلی که این روش داره پردازش خیلی زیاد روی کارت گرافیک هست حتی با وجود کارت گرافیک های مدرن امروزی خیلی کاربردی نیست .

MSAA :  بهتر از روش قبلی است اما همچنان بار و محاسبات زیادی بر دوش کارت گرافیک میگذارد.

FXAA : از یک فیلتر پسا پردازش استفاده می کند بدین معنی که عملیات نرم کردن لبه ها بعد از رندرینگ انجام می شود. این روش در خیلی از بازی های مدرن انجام می شود و پردازش سبکی دارد اما باز هم ایراداتی دارد.

MLAA : این روش در کارت های AMD قابل اجرا می باشد که در یک مقاله دیگر درباره کارت های AMD به طور کامل شرح داده می شود.

SMAA : یک روش پسا پردازش دیگر است و خیلی از بازی ها به صورت نیتیو (native) از این روش استفاده می کنند. این متد ترکیبی از MLAA و MSAA و SSAA می باشد.

TAA یا TXAA : این روش بسیار محبوب شده است مخصوصا روی کنسول ها. اساس کار این روش مقایسه فریم فعلی با فریم قبلی است تا لبه ها را پیدا کرده و بتواند jaggy ها را حذف کند.

DLSS : این روش از هوش مصنوعی استفاده می کند و بسیار محبوب می باشد و همچنین بار پردازش اضافه ای نیز به سیستم تحمیل نمی کند. سری های RTX از این روش استفاده می کنند.

الگوریتم انویدیا، از ده‌ها هزار سکانس تصویر رندر شده توسط رایانه‌های پیشرفته در دیتاسنترهای خود، یاد می‌گیرد. این کار باعث می‌شود تا گیمر، تصاویری با کیفیت را بدون بار یا تقاضای بالای آن مشاهده نماید. و جالب اینجاست که برای بهره گیری از این قابلیت نیازی به اتصال اینترنت ندارید و فقط کافیست که درایور کارت گرافیک خود را به آخرین نسخه ارتقا دهید.

از کدام روش Anti-Aliasing استفاده کنیم؟

بستگی به قدرت کارت گرافیک شما دارد. اگر کارت گرافیک قدیمی و ضعیفی دارید بهترین انتخاب برای شما FXAA است و اگر کارت گرافیک سری RTX20 یا RTX30 دارید قطعا بهترین گزینه DLSS می باشد و البته که TAA  نیز همیشه یک گزینه پیش رو است و می توان آن را امتحان کرد. خالی از لطف هم نیست که بگیم یکسری از بازی ها قابلیت انتخاب ندارند و شما نمی توانید روش AA را عوض کنید مثل 5Battlefield که فقط از TAA ساپورت می کند.

نتیجه گیری و سخن پایانی:

قابلیت بی نظیر AA  باعث می شود که هرکسی از بازی لذت ببرد پس بنابراین بهتره که هر گیمری حداقل اطلاعات لازم ازش داشته باشه و بدونه که کدوم روش و چه مقداری برای سیستم خودش مناسب تره و البته از تکنولوژی ها و متد های جدید هم آگاهی کسب کنه. در این مقاله سعی شد تا به زبان ساده و خلاصه هرآنچه که یک گیمرازAA لازم داره پوشش داده بشه. تجربه شما از Anti-Aliasingچیه و بهمون بگید شما از کدومش بیشتر استفاده می کنید.

 

 

۱۴۰۱/۰۴/۰۳ جواد شریعت ناصری

نظرات و دیدگاه ها

طراحی سایت : شرکت ره وب